De vele toepassingen van animatievideo bij Hihaho

Animatievideo kan jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen. Ben je benieuwd naar hoe dat precies in zijn werk gaat? We bespreken het uitgebreid in dit artikel. Een animatievideo is een video die gebruik maakt van 2D of 3D animaties – of een combinatie van beiden. Het bijzondere van een video animatie maken, is dat je er een bijna ongelimiteerd aantal kanten mee op kunt. Met animatie is bijna alles mogelijk. Zeker als je kiest voor animatievideo maken met Hihaho. In relatief korte tijd produceren we voor jou een extreem hoogwaardige video, die voldoet aan zowel je eigen eisen als die van je – altijd kritische – doelgroep en kijkers.

Wat heb je nodig?

Platform

Maak eenvoudig zélf professionele interactieve video.

Productiehuis

Laat onze specialisten je volledige video productie maken.

L&D Expertise

Al 20 jaar helpen we bedrijven met L&D vraagstukken.

Automatisering

Genereer en ondertitel automatisch of koppel met andere systemen.

Een animatievideo voor elke toepassing

Je kunt animatievideo zo’n beetje overal voor gebruiken. Dat komt omdat animatievideo laten maken talloze voordelen heeft. Ten eerste kun je in een handomdraai iets uitleggen dat anders complex is. Stel dat je in het tijdsbestek van 30-60 seconden veel complexe gegevens moet overbrengen? Dat is zo goed als onmogelijk met een gewone video. Maar met een animatievideo kun je eenvoudig grafieken en tabellen toevoegen. Bovendien kun je op het scherm lijnen en pijlen toevoegen. Je kunt voor jezelf bepalen wat je wel of niet aan de beelden toevoegen en het verhaal zo tot de kern reduceren. Door simpele reconstructies kun je hoofd- en bijzaken scheiden. Niet voor niets dat je animatie vaak in het journaal voorbij ziet komen. Ook bij de overheid en grote organisaties maken ze dankbaar gebruik van animatie.

Breng het visueel tot leven

Een animatievideo laten maken, heeft als groot voordeel dat je niet gebonden bent aan acteurs en locaties. De enige begrenzingen zijn die van je fantasie en je budget. Bijkomend voordeel is dat het produceren van een animatievideo meestal lang niet zo duur is als het maken van een ander soort video. Met animatie kun je beelden creëren die in het echt onmogelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld de doorsnede van een product laten zien, of een toekomstscenario. Ook kun je elk soort stijl gebruiken: van hip, tot zakelijk, tot cartoonesk.

Video animatie laten maken is weinig gedoe

Een geanimeerde video laten maken, heeft als groot voordeel dat je niet specifiek locaties of acteurs hoeft te huren. Ook hoef je je kantoorruimte niet overhoop te halen om maar een mooi shot te filmen. De animatie is geheel virtueel. De nabewerking begint als het ware direct. Het hele product wordt geproduceerd in een studio, zonder dat er cameramensen aan te pas komen. Het proces is voorspelbaar en kan doorgaans snel worden aangeleverd.

 

Meer weten over interactieve animatievideo’s? Lees dan hieronder verder! 

Vertrouwd door 10.000+ gebruikers en kijkers uit meer dan 150 landen.

 

De marketingkracht van animatie

Als je geanimeerde video laten maken slim toepast, kun je deze effectief op je marketing toepassen. Denk bijvoorbeeld eens aan de voordelen van een explanimation – een animatie instructievideo maken. In een paar simpele stappen leg je een complex probleem uit of laat je zien wat de toegevoegde waarde van jouw product of dienst is. De gemiddelde kijker is zijn interesse snel kwijt en met een krachtige animatiefilm trek je binnen enkele seconden de aandacht.


Geanimeerde video maken volledig op maat

Het grote voordeel van animatie is dat je deze helemaal op maat kunt maken en precies kunt afstemmen op jouw eisen en behoeften. Deze brengen we bij Hihaho eerst uitgebreid in kaart. We produceren een eindproduct dat precies aansluit bij jouw behoeften, huisstijl, boodschap. Animatiefilmpjes maken online zorgt er vervolgens voor dat je een product hebt dat breed kan worden ingezet. Je kunt dit op tal van manieren gebruiken in je marketing en communicatie. Je kunt de video aan je eigen website toevoegen, aan sociale media en aan YouTube. Ook heb je de keuze de video te integreren in emailmarketing of te gebruiken bij presentaties.


Online animatie video maken is tijdloos

De meeste vormen van video zijn al snel achterhaald. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de kleding die acteurs dragen: over een paar jaar lijkt deze al oubollig. Hetzelfde geldt wellicht voor je kantoor. Animaties zijn makkelijk in elkaar te zetten en bovendien gemakkelijk aan te passen. Als de huisstijl of logo’s achterhaald zijn, is dit vrij eenvoudig op te lossen en te vernieuwen.

Herkenbaarheid voorop

Bij online animatie video maken heb je tal van mogelijkheden om je unieke beeldstijl in het product te integreren. Je kunt bijvoorbeeld je bedrijfslogo en bedrijfskleuren op verrassende wijze terug laten keren. Hetzelfde geldt voor beeldtaal zoals leuzen, vormen. Je kunt heel eenvoudig een eigen, unieke sfeer creëren die past bij je bedrijf en je specifieke boodschap.


Animatie video maken online: hoge ROI

Van animatievideo’s is bekend dat ze gemiddeld genomen een hoge ROI: Return Of Investment hebben. Dit houdt in dat je de kosten die je in de productie stopt, relatief makkelijk terugverdiend. Sterker nog: de kans is groot dat de video je op termijn veel winst oplevert. Een gemiddelde productievideo is duur om te maken, veel duurder dan een animatievideo, maar niet per se meer effectief. De effectiviteit van animatie is juist vrijwel onomstreden.

De wondere wereld van video animatie

Laat je een online animatie filmpje maken, dan kun je heel wat kanten op. Er zijn tal van manieren waarop je animatie in kunt zetten. Eén van de bekendste soort animatievideo’s zijn de explainer video’s. Deze staan wellicht beter bekend als explanimations. Van alle soorten animaties is dit één van de meest voorkomende. Met een explainer video breng je duidelijk in beeld hoe een product, dienst, concept of proces werkt. Explainer video’s kunnen door verschillende partijen worden ingezet: om te activeren, maar ook om te informeren.

Vertel het in een filmische animatie


Een filmische animatie heeft veel van een (korte) speelfilm weg, maar dan in geanimeerde vorm. In dit soort video’s streven we er vooral naar de kijker te prikkelen en nieuwsgierig te maken. In een filmische animatie, wordt net als in een speelfilm, gebruik gemaakt van verschillende soorten shots: denk aan point-of-views, close-ups, of juist eagle-view perspectief. Centraal bij de boodschap in een filmische animatie staan gevoel en beleving. Je zet bijvoorbeeld de filmische animatie in om een merkverhaal te vertellen en het gevoel over te brengen.


Technische animatie of in isometrisch perspectief

Een online animatie video laten maken in isometrisch perspectief houdt een 2D stijl in die sterk aan 3D doet denken. Dankzij deze insteek is het voor de kijker makkelijk om afstanden, maar ook verhoudingen in te schatten. Je doet dit bijvoorbeeld om een accuraat overzicht in een situatie te geven. Er wordt vaak gewerkt met een plattegrond waarop personages in actie komen. Een technische animatie is vaak in 3D. Dankzij het 3D element krijg je toegang tot ongekende visuele mogelijkheden. Deze vorm van animatie is vooral geschikt voor het in kaart brengen van producten. Je kunt deze 360 graden draaien, van alle kanten bekijken en zelfs ‘afpellen’ als een ui, zodat je van binnen en buiten kunt bekijken hoe het nu eigenlijk in elkaar zit.


Of probeer eens een avatar animatie

Een animatie video laten maken online kan ook in de vorm van een video met avatar. Deze avatar geldt als het ware als vertrouwd aanspreekpunt. Toch is het meer dan zomaar een “poppetje”. De avatar is als het ware de verpersoonlijking van de dienst of het product. Het is onderdeel van de beeldstijl en visuele identiteit van merk of bedrijf, evenals het logo en de bedrijfskleuren. In de regel is de avatar een sympathiek personage dat de klant op zijn gemak stelt. Enkele bekende avatars zijn het Michelinmannetje, het Bol.com mannetje, of het eekhoorntje van ASN Bank. De avatar komt ook terug in reclame, op de website en in chatfuncties.


De Live-Action video kant van animatie

Wil je echt het onderste uit de kan halen? Dan kan een Live-Action video animatie uitkomst bieden. Dit is vaak een combinatie van 2D animatie met live-action elementen. Het Live-action deel van de video richt zich op de onderwerpen van de video die gemakkelijk in kaart te brengen zijn, terwijl het geanimeerde deel zich richt op de meer abstracte, complexe delen. Soms zie je, net als in speelfilms, gewone beelden en geanimeerde beelden door elkaar lopen en op elkaar reageren. Denk maar eens aan de Hamsters in de Albert Heijn  reclames.

Hoe geanimeerde video jouw bedrijf helpt

Een animatie instructievideo laten maken, of andere vorm van geanimeerde video, heeft tal van voordelen voor jouw bedrijf, zeker als je het door de professionals van Hihaho laat doen. Voor je begint met het maken van een animatievideo moet je natuurlijk wel goed nadenken over wat je precies in de video wilt laten zien en hóe je dat wilt doen. Uiteraard helpen we je daar bij Hihaho uitgebreid mee. We laten je niet in de kou staan en zorgen ervoor dat we je wensen zo concreet mogelijk maken voor we ermee aan de slag gaan. Geanimeerde video heeft tal van uitingen en voordelen. Het is één van de beste manieren om je doelgroep te bereiken. Op ons interactieve video platform kun je ook zelf aan de slag met bewerken van video’s.

Geef richting met een animatie instructievideo

Wie een animatie van kwaliteit wil leveren, moet met een aantal zaken rekening houden. Je begint door een goed in kaart te brengen wat je precies wilt vertellen in de video, hoe je dit het beste denkt over te brengen en wat het gewenste effect is van de video. Je zult je video richting moeten geven. De toon van de video, de manier waarom je het publiek aanspreekt, bepaalt of je doelgroep al dan niet geïnteresseerd raakt in wat je te vertellen heb en bereid is verder te kijken en te luisteren. Als je kijkers wilt informeren of amuseren, is een andere tone of voice nodig dan wanneer je ze wilt overtuigen van de charme van jouw product of dienst. Wil je je publiek activeren tot de aankoop van een bepaalde product of dienst? Of is het juist je bedoeling een bepaald concept inzichtelijker te maken, of aanvullende informatie te geven?


Leer vanuit de kijker te denken

Recept voor succes is altijd dat je niet jezelf als ondernemer, maar juist de kijker centraal zet. Breng niet in beeld waarom jij geweldig bent, maar juist wat je op dit moment voor je kijker kunt betekenen. Je moet er eigenlijk vanuit gaan dat de gemiddelde persoon in je doelgroep geen behoefte aan je heeft. Hij of zij heeft vermoedelijk niet om jouw boodschap gevraagd, dus wil je dat mensen de motivatie opbrengen naar je te luisteren, dan zul je ze actief moeten interesseren. Hoe je dat precies doet? Door meteen al in de eerste 7 seconden hun aandacht te grijpen. Bij Hihaho kennen we verschillende methoden om gelijk in de eerste paar seconden tot de kern te komen. Aan de hand van jouw wensen en inzichten leggen we meteen de grootste frustratie van de doelgroep bloot en laten we zien hoe jij de oplossing biedt. Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat de eerste paar seconden het meest cruciaal zijn voor het opwekken van interesse? Lukt je dat niet, dan klikken de meeste kijkers al weg.


Mensen zijn (ir)rationele wezens

Mensen zien zichzelf misschien graag als verstandig en rationeel, maar uiteindelijk handelen ze toch vooral uit onderbuikgevoelens. Juist als je de emoties van de kijker positief weet aan te spreken, kun je ze voor ze winnen. Als je ze emotioneel maakt, kun je ze voor je winnen. Verte een verhaal, voeg humor en emotie toe. Geef mensen iets waarmee ze zich kunnen identificeren.


Heldere uitleg met een animatie instructievideo

Recapitulerend: Hihaho helpt jou in kaart te brengen wat je precies wilt overbrengen en hoe je dat het beste kunt doen voor maximale impact. We helpen je met het kiezen van de animatievorm die het beste aansluit bij jouw persoonlijke behoeften en wensen. We ontzorgen je volledig en leveren een prachtproduct waarmee jij je wensen kunt realiseren.

Online animatie video interactief voor elk bedrijf

Wist je dat Hihaho het ook mogelijk maakt om animatie video’s interactief te maken. Mocht je al over een product- of bedrijfsvideo beschikken, dan kunnen we deze in een paar simpele stappen volledig interactief maken. Vervolgens kun je het interactieve product eenvoudig op je website zetten. Wist je dat een interactieve video zorgt voor veel betere klantenbinding dan een video die niet interactief is? Dat geldt ook voor animatievideo’s. Het interactieve element zorgt ervoor dat klanten en bezoekers de content tot zich kunnen nemen op een manier die bij hen past. Wat is er nu beter: een voorgemaakt broodje kopen, of zelf kunnen kiezen hoe je je broodje belegd wilt hebben? Hoe meer opties je mensen biedt, hoe beter je hen bedient.


De benodigdheden van een animatiefilmpje maken online

Wat is er nu eigenlijk precies nodig voor een goede animatie? Als je je animatie bij Hihaho laat maken niet heel veel, want wij nemen je taken zoveel mogelijk uit handen. Wat je in ieder geval moet hebben, is voldoende inspiratie. In welke richting wil je precies opgaan? Hoe denk je je boodschap het beste kunnen verwoorden? In animatie speelt design ook een centrale rol. Je kunt kiezen voor een stijl die bewezen succesvol is of juist voor een geheel eigen, unieke stijl gaan. Het doet de beeldvorming ten goede als we verschillende elementen van je huisstijl, zoals het logo en de bedrijfskleuren in de animatie incorporeren. Bij animatie wordt bijna altijd gebruik gemaakt van voice over. Het is belangrijk dat er voor een goed verstaanbare en prettig klinkende stem wordt gekozen – één die vertrouwen opwekt bij de luisteraar. Ook is het verstandig ondertiteling toe te voegen. Niet iedereen is immers even goed van gehoor. Daarnaast zijn er veel mensen die internetpagina’s open zonder dat het geluid aanstaat.

Animatie video online heeft de toekomst

Het fijne van animatie is dat dit zich blijft vernieuwen. Een animatie bestaat uit digitaal vervaardigde beelden. Op digitaal vlak blijft er geïnnoveerd worden. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld met animatietechnieken menselijke gezichten van “tweede huid” voorzien en een nieuw karakter geven. Ook speelt kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol in ons leven. Computers leren op eigen houtje steeds meer creatief denken. Wellicht dat in de nabije toekomst in animaties een belangrijke rol gaat spelen. Wil jij een state of the art video laten produceren? Neem met ons contact op en we bespreken wat er nu allemaal al mogelijk is.