Case Study: CAREanimations

Geautomatiseerde creatie van 20.000 bijsluitervideo's voor medicijnen

CAREanimations gebruikt een volledig geautomatiseerd interactieve video productieproces om fysieke medicijnenbijsluiters te vervangen door geanimeerde bijsluitervideo’s. Met behulp van onze backend API kunnen zij met weinig moeite honderden interactieve video’s per minuut maken. Deze API is in staat om interacties, zoals menu’s, teksten en ondertiteling, te genereren met de juiste content en timing.

Voorbeeld

Bekijk dit voorbeeld van een automatisch gegenereerde interactieve geanimeerde bijsluiter. 

Klantvraag

CAREanimations gebruikt interactieve video om fysieke medicijnbijsluiters te vervangen door geanimeerde video bijsluiters- ofwel Kijksluiters. Echter, met de hudige hoeveelheid verschillende medicijnen op de markt zou het ontzettend lang duren om handmatig een uitlegvideo te maken voor ieder medicijn. Daarom had CAREanimations behoefte aan een geautomatiseerd proces om veel geanimeerde interactieve video’s te maken van goede kwaliteit, met minimale inspanning.

Oplossing

Met behulp van onze backend API worden meerdere stappen in het interactieve video productieproces geautomatiseerd uitgevoerd. Deze stappen zouden normaal gesproken veel meer tijd kosten als alles handmatig moet worden gedaan.  

De backend API verleent toegang tot functionaliteiten van hihaho die connecties tussen twee systemen mogelijk maakt. Hiermee kunnen processen als geautomatiseerde videoproductie op grote schaal gerealiseerd worden.

Geautomatiseerde stappen

Videobestanden creëren

TXTOmedia genereert geanimeerde videofragmenten met voice-over. Deze fragmenten worden automatisch geupload in hihaho en samengevoegd naar één video.

Interacties genereren

De backend API genereert interacties met de juiste content en timing. De API kan content uit metadata herkennen en dit toepassen op de interactieve laag van de  video.

Houd video's up-to-date

Nieuwe content toevoegen aan of gedateerde content verwijderen uit bestaande video’s kost maar een paar seconden. De API vervangt video’s automatisch door een nieuwere versie.

Wat maakte hihaho de oplossing?

Automatisering

Grootschalige productie van geanimeerde interactieve video’s in weinig tijd.

Schaalbaarheid

Hihaho ondersteunt eindeloze aantallen interactieve video’s en views.

Toegankelijkheid

Informatie wordt altijd, overal en op elk apparaat toegankelijk gemaakt.

Auteurs

Hihaho laat meerdere auteurs gezamenlijk werken aan grote hoeveelheden video’s.

Waarom interactieve videobijsluiters?

Makkelijker te begrijpen

Wist je dat 30%-50% van alle medicijnen niet juist ingenomen worden? Interactieve video helpt mensen informatie beter te begrijpen en toepassen.

Kosten besparen 

Doordat interactieve video helpt bij het reduceren van fout medicijn gebruik, ervaren zowel patiënten als de medische sector de financiële voordelen hiervan.

Toegankelijke informatie

Interactieve menu’s helpen kijker om gemakkelijk en snel te navigeren naar de specifieke informatie waar ze naar op zoek zijn.

Geïnteresseerd in een op maat gemaakte oplossing?

Wil je meer te weten komen over automatisering en de toepassing van interactieve video voor enterprise business applicaties?

Neem contact op met Jeroen Krouwels!