Voordelen van interactieve video

Als je denkt aan online entertainment, marketing of educatie, zul je ongetwijfeld al snel denken aan video. Begrijpelijk, want inmiddels bestaat ruim 80% van al het internetverkeer uit video’s. Online video heeft ons veel mogelijkheden gebracht en de online wereld volledig geïnnoveerd. Toch haalt traditionele, lineaire video nog niet alles uit het medium wat eruit gehaald kan worden.  Het is tijd om jouw video’s te upgraden naar interactieve video’s! In de studio van hihaho kun je gemakkelijk interacties toevoegen aan je video’s. Hiermee betrek je de kijker en creëer je een ware kijkersbeleving. We hebben de voordelen van interactiviteit voor jou op een rijtje gezet.  

Effecten van interactieve video

Hogere betrokkenheid Interactiviteit zorgt voor een 3 tot 4 keer hogere kijkersbetrokkenheid en conversie ten opzichte van lineaire video. Langere kijktijd Het aantal kijkers dat jouw video afkijkt tot het einde stijgt gemiddeld met 36% wanneer deze een interactieve laag bevat. Hoger doorklikpercentage De kans dat er via jouw video wordt doorgeklikt op een externe link wordt 10 keer groter dankzij interactiviteit. Beter begrijpen en onthouden 90% van de kijkers van interactieve video’s onthoudt de inhoud tot 3 dagen na het kijken. Dit in tegenstelling tot slechts 10% bij geschreven tekst. Hogere conversie en sales 35% van de marketeers die interactieve video’s inzet voor marketingdoeleinden, zien stijgingen in conversie en sales door het inzetten hiervan. Trainingsbereidheid en effectiviteit 75% van werknemers geeft aan eerder voor een videotraining te kiezen dan een training op basis van tekstuele leerstof. Daarnaast zorgt interactieve video toetsing voor een 55% hogere kans op slagen dan bij tekstuele toetsing.  

Unieke functionaliteiten van interactieve video

Actieve kijkersbeleving Creëer een unieke kijkersbeleving met klikbare knoppen, vragen en menu’s in jouw video’s. Zo betrek je de kijker actief bij je verhaal en voorkom je passief kijkgedrag. Resultaten meten Houd gemakkelijk en overzichtelijk bij wie jouw video’s bekijken, hoelang ze de video bekijken, op welke interacties ze wel en niet klikken en op welk apparaat de video wordt bekeken. Overzichtelijke informatiestructuur Maak je informatie toegankelijk en overzichtelijk door navigatie toe te voegen aan je video met behulp van interactieve knoppen en menu’s. Crossmediaal linken Doordat hihaho hyperlinks ondersteunt kun je gemakkelijk doorlinken naar externe websites en documenten die jouw video ondersteunen. Informatie up-to-date houden Is een onderdeel van je interactieve video niet meer relevant of wil je juist informatie toevoegen? Ook nadat je video gepubliceerd is, kan je nog aanpassingen doen zonder dat je deze offline hoeft te halen. Het is nieuw Nog lang niet iedereen is bekend met interactieve video. Door een beleving te bieden die nieuw is voor jouw kijkers, zitten ze meteen op het puntje van hun stoel.   Ben je benieuwd naar wat hihaho voor je kan betekenen? Bekijk dan hier de diensten die we aanbieden.