Gelinkte video interactie

Ben je op zoek naar een manier om twee interactieve video’s met elkaar te verbinden? En wil je dat deze video’s in hetzelfde frame afspelen in plaats van in een nieuw tabblad. Zoek dan niet verder, want de Gelinkte video interactie is waar je naar op zoek bent.

Videoreeks

De Gelinkte video interactie is perfect wanneer je meerdere interactieve video’s over hetzelfde onderwerp maakt.

Blijf op de pagina

Wanneer een video wordt gelinkt door de Gelinkte video interactie, weet je zeker dat de kijker jouw website niet verlaat.

Terugknop

De Gelinkte video interactie toont automatisch een knop in de volgende video die terugverwijst naar waar de kijker vandaan kwam.

Maak een gebruiksvriendelijke videoreeks

Stel je voor dat je een reeks video’s hebt en je wilt dat de kijker doorgaat naar de volgende video na afloop van het eerst hoofdstuk. Je zou dit kunnen doen met verschillende interacties in combinatie met een hyperlink, maar dan zou de kijker de pagina verlaten waarop de huidige video weergegeven wordt. De Gelinkte video interactie voorkomt dit. Op die manier zorg je ervoor dat de kijker op de pagina blijft wanneer deze een andere video te zien krijgt.

Met de Gelinkte video interactie, kun je een klikbare knop maken. Deze kan een tekst bevatten, bijvoorbeeld “Klik hier om door te gaan naar hoofdstuk 2”. Je kunt de knop ook onzichtbaar maken en deze op een element uit de video plaatsen, zoals je kunt zien in onze homepage video.

Vervolgens voeg je de unieke code toe van de video waar de interactie naar verwijst. Wanneer je het voorbeeld van jouw video bekijkt, zie je player.hihaho.com/lettersencijfers in de URL. Het gedeelte na de slash kopieer en plak je in dit veld.

De video waarnaar gelinkt is, toont nu een knop met daarop “Terug naar de vorige video”. Zo kan de kijker altijd gemakkelijk en snel terug navigeren naar de vorige video.

Let op: alleen hihaho video’s kunnen geopend worden in hetzelfde frame. Wanneer je naar een video van een ander videoplatform wilt verwijzen, upload je deze eerst in hihaho.

Jammer genoeg moet een kijker wel eerst zelf op play klikken voordat de video begint af te spelen. Dit is omdat Google ervoor heeft gekozen dat video’s niet meer automatisch afgespeeld mogen worden op een webpagina, tenzij deze geen geluid bevat. In de video-instellingen kun instellen dat de video wel automatisch afspeelt, maar dan gemute. De kijker moet zelf het geluid inschakelen.