5 redenen om je ‘how-to’ video’s interactief te maken

Wat conversieverhoging betreft. Veel bedrijven overwegen daarom om interactieve video te gebruiken voor adverteren en promoten.

Laten we eerlijk zijn. Tegenwoordig willen gebruikers gemak en comfort – waarin ze dingen tegelijkertijd in één keer kunnen doen. En daar is interactieve video perfect voor! Je kunt veel verschillende interacties toevoegen aan een gewone video, de video plaatsen op je website en je websitebezoekers een interactieve ervaring geven.

Het gebruik van interactieve video’s op je website kan jou helpen om hoger op de marketingladder te klimmen dan je concurrentie. Het is tijd om te innoveren, al helemaal met de technologie van tegenwoordig.

Het interactief maken van je how-to video’s of uitlegvideo’s kan veel voordelen met zich meebrengen voor jou en een gevoel van tevredenheid geven aan je websitebezoekers, dus het is absoluut een win-win situatie.

Als je nog steeds op zoek bent naar redenen waarom je jouw how-to video’s interactief zou moeten maken, neemt hihaho je mee door de voordelen. Laten we beginnen!

1. Je websitebezoeker heeft controle

Jouw websitebezoekers willen het gevoel hebben dat zij voorop staan. Door je how-to video’s interactief te maken hebben zij complete controle over de interactieve video, wat een groot voordeel is. Het maakt het ook makkelijker voor hen om door de video te navigeren. Aangezien interactieve video’s opgedeeld zijn in hoofdstukken, kunnen ze zonder problemen springen tussen hoofdstukken of om bepaalde delen over te slaan.

Ook zal je kijker de inhoud beter kunnen onthouden. Het is natuurlijk cruciaal dat je de aandacht van je publiek weet te pakken, maar het is minstens zo belangrijk dat de boodschap daadwerkelijk onthouden wordt. Je wilt dat je kjikers de boodschap of je ‘call-to-action’ nog weten nadat ze je website hebben verlaten. Daarom is het ook belangrijk dat jouw interactieve video tegemoetkomt aan de behoeften van je kijkers, zonder teniet te doen aan de kwaliteit en responsiviteit.

2. Responsiviteit

Responsiviteit is een kernvereiste voor een interactieve video. Waarom? Omdat mensen verschillende apparaten gebruiken om de video te bekijken en je wilt zeker weten dat de video werkt op een smartphone, tablet, PC en laptop. Een interactieve video die op al deze apparaten werkt zal zeker opvallen.

Het embedden van een interactieve video op een website die responsief is op allerlei devices zal waarschijnlijk goed vallen bij je websitebezoekers. Op deze manier kan jouw how-to video bekeken worden op mobiel of jouw uitlegvideo op een tablet.

3. Inzichtelijke analytics

Een ander voordeel van interactieve video is dat je de analytics kunt bijhouden. Het is cruciaal dat de informatie in een campagne bijgehouden kan worden wanneer je het wilt evalueren. Als je niet zeker weet of de campagne werkt, kun je je werk niet goed doen. Je kunt dan niet strategisch toekomstige projecten plannen als je niet weet hoe de vorige is gelopen.

Interactieve video kan jou daar echter bij helpen. Met de toevoeging van nieuwe tools kun je nu de performance van je how-to video of uitlegvideo bijhouden. Je kunt deze tools gebruiken om te kijken naar de video interacties, hoevaak de video is afgespeeld, hoe lang men naar je video kijkt, betrokkenheid van de kijker, of de video is afgerond en conversie. Doordat interactieve video’s gemakkelijk kunnen worden bijgehouden op verschillende devices, kun je beter de resultaten meten en deze gebruiken om je volgende campagne nog beter te maken.

4. Gemakkelijk te maken

Je lineaire video omzetten naar interactieve video is heel eenvoudig. Dat is ook één van de redenen dat interactieve video zo veel wordt gebruikt, vanwege de aanpasbaarheid. Je kunt allerlei functies toevoegen aan je video zonder dat er een hoog niveau van technische kennis voor nodig is.

5. Flexibel en aanpasbaar

Tot slot is interactieve video direct aanpasbaar. Je kunt efficiënt je video’s bewerken aan de hand van de analytics, zelfs als de video’s al gepubliceerd zijn op jouw website. Je hebt er geen extra werk van omdat je geen nieuwe video hoeft aan te maken. Je kunt simpelweg de bestaande knoppen aanpassen, een call-to-action toevoegen, delen overslaan of andere features wijzigen die verbeterd moeten worden. Je video is dan gelijk up-to-date

Het is tijd om de basics achter je laten! Stap over op interactieve video’s.

Als je op zoek bent naar een teken om over te stappen van je gewone website naar interactieve video’s, dan is dit waar je op hebt gewacht! Met het huidige tijdperk waarin we leven zijn de traditionele lijnen tussen ‘kijken’ en ‘doen’,  ‘vertellen’ en ‘leren’, en ‘formeel’ en ‘informeel’ trainen zeker niet vervaagd. Maar mensen willen iets nieuws en efficiënts, en met interactieve video kun je jouw passieve video’s omzetten naar actieve video’s.

Interactieve video is een fascinerend, snel opkomend nieuw format dat voor meer betrokkenheid kan zorgen bij mensen die iets willen leren en hen kan helpen bij hun eigen groei en ontwikkeling.

Conclusies:

In essentie geven interactieve video’s een leuke, meeslepende en vermakelijke manier voor het onthouden van feitjes en informatie. Men kan meer verbinding met het onderwerp ervaren vanwege de interactieve elementen en spontane benadering van serieuze thema’s. Simpelweg door het creëren van een sfeer waarin men zelf de controle heeft, verhalen creëren rondom instructiemomenten en door het geven van informatie, kan men veel impact ervaren op hoe ze de wereld om hen heen interpreteren.

De manier waarop men informatie tot zich neemt is aan het veranderen. Mensen willen alsmeer dat informatie mobiel, snel en interessant is, en ze willen zo snel mogelijk leren in zo min mogelijk tijd en met zo min mogelijk werk. Al deze wensen kunnen worden vervuld met interactieve video.

Mensen zullen sneller iets leren door het bekijken van een interactieve video dan een lineaire video. Interactieve video’s zijn interessanter, leuker om naar te kijken en effectiever om de kijker’s aandacht vast te pakken, zodat ze minder snel verveeld raken tijdens het kijken. Wees dus niet bang om wat veranderingen aan te brengen en probeer interactieve video vandaag nog! Klik hier om je gratis account aan te maken.

Want to stay up to date on the latest developments?

Follow us on:

Do you have another question? Ask our support hero

Ivo van Halen

Support hero of hihaho