Onderwijslicentie

Ben je werkzaam in het onderwijs of studeer je op dit moment? Dan hebben we wat leuks voor je. Met onze onderwijslicentie kun je hihaho gratis gebruiken. Maak je gebruik van een geldig emailadres van een onderwijsinstantie, dan ontvang je ook 5 gratis credits om interactieve video’s te publiceren (delen met anderen).

Ervaar zelf hoe makkelijk je met hihaho een (bestaande) video interactief maakt.  En ontdek de impact van interactieve video in jouw les of voor jouw project.

Voordelen van hihaho

Hihaho maakt gebruik van een unieke technologie, waarbij een interactieve laag over de oorspronkelijke video wordt gelegd. Dit biedt veel voordelen ten op zichte van andere aanbieders van interactieve video. Onze unieke do-it-yourself tool maakt het mogelijk om zelf in een paar minuten een video interactief te maken.

Met hihaho kun je:

  • zelf interactieve video’s maken; het is zo eenvoudig als PowerPoint
  • video’s van alle grote platforms gebruiken (zoals YouTube of Vimeo)
  • deze bestaande video’s inkorten, stukken overslaan, vragen toevoegen en linken met andere relevante video’s
  • je interactieve video eenvoudig delen (via email, een link, social media of door deze te embedden)
  • inzicht krijgen in het gebruik van de video door de (uitgebreide) statistieken
  • verbinding maken met een LMS dat gebruik maakt van SCORM 1.2, 2004 en xAPI
  • volledig veilig en in overeenstemming met de AVG werken

We verzamelen informatie uit elke klik en interactie. Daardoor kun je zien hoe jouw video wordt gebruikt, antwoorden bekijken die jouw leerlingen hebben gegeven en bekijken hoe lang ze kijken. Je kunt ook leren van je kijkers en je video eenvoudig aanpassen op basis van hun gedrag.

Hihaho is de beste tool voor interactieve video binnen het onderwijs. Probeer het zelf en laat ons weten wat je er van vindt!

Voorbeelden van interactieve video in het onderwijs

Interactieve video biedt veel voordelen voor docenten en studenten. Het helpt je om beter uit te leggen en houdt de aandacht langer vast door de actieve rol die van de leerling/kijker wordt gevraagd. Er zijn miljoenen goede gratis uitlegvideo’s te vinden, maar die zijn vaak niet 100% geschikt om direct toe te passen. Je kunt deze bestaande video’s van YouTube of Vimeo aanpassen aan de leerbehoeften van jouw leerlingen of het onderwerp van jouw project. Sla irrelevante stukken over, voeg een pauze scherm toe met extra uitleg over het onderwerp, of stel een vraag en bekijk in de statistieken of ze begrepen hebben wat ze net hebben gezien. In onze blog 4 tips voor actief videoleren in jouw online les lees je meer.

Laat je inspireren door een prachtig vormgegeven interactieve les van onze Spaanse partner.

Naast gebruik in de les, zijn er nog veel andere toepassingen van interactieve video binnen het onderwijs te bedenken.

Door COVID-19 is het organiseren van een open dag voor aankomende leerlingen en studenten momenteel niet mogelijk. Door interactieve video in te zetten, kunnen ze toch zelf door de school ‘lopen’ en kennis maken met de echte mensen die er werken en leren. Bekijk deze interactieve schoolpromotie ter inspiratie.

Ook solliciteren is lastiger. Met een interactief portfolio maak je een geweldige eerste indruk.

Hoe kun jij interactieve video gebruiken? Ga aan de slag en ontdek het zelf!