Ondertiteling

Je kunt gemakkelijk ondertiteling toevoegen aan je interactieve video. Op die manier maak je je video makkelijker te begrijpen en meer toegankelijk. Je kunt de ondertiteling handmatig schrijven of deze laten genereren vanuit je video.

Beter begrijpen

Ondertiteling helpt de kijker gesproken tekst beter te begrijpen, vooral wanneer de video niet gesproken is in hun oorspronkelijke taal.

Toegankelijkheid

Met ondertiteling in meerdere talen worden jouw interactieve video’s toegankelijk voor meer mensen.

Mute proof

Met ondertiteling kan jouw video zonder problemen worden bekeken in geluidsgevoelige omgevingen, of helemaal zonder geluid.

Voeg ondertiteling toe om interactieve video’s te verbeteren

Ondertiteling uploaden in hihaho brengt voordelen met zich mee. De kijker kan zelf bepalen of ze de ondertiteling aan of uit willen zetten. Ook kan je het ondertitelingsbestand aanpassen in hihaho, zonder dat je deze opnieuw hoeft te uploaden. Daarnaast kan je meerdere ondertitelingsbestanden uploaden in hihaho, zodat je ondertiteling in meerdere talen beschikbaar kan maken.

Als je ondertiteling aan je video wilt toevoegen, zijn er handige tools waarmee je ondertitelingsbestanden kunt maken die je in hihaho kunt uploaden. Kijkers kunnen deze zelf in- of uitschakelen door op de CC knop te klikken in de playerbar. Wanneer je meerdere talen hebt toegevoegd, kan de kijker onder deze knop ook de andere talen vinden.

Je kunt er ook voor kiezen om de ondertiteling standaard te laten tonen. Hierdoor verdwijnt de CC knop als geheel en is de ondertiteling altijd te zien. Een nadeel hiervan is dat de ondertiteling slechts in één taal weergegeven kan worden.

Ten slotte kan je in de video-instellingen de CC knop vervangen door een “Ondertiteling” knop in je video. Met deze knop kan de kijker ook de ondertiteling in- of uitschakelen.